Στα πλαίσια ανάδειξης τοπικών συνταγών της Μαυροθάλασσας και γειτονικών χωριών καθώς επίσης εκπαίδευσης των μαθητών για την υγιεινή χεριών η δασκάλα κ. Ευτυχία Κοκοτσάκη της Β2 τάξης του Δ.Σ. Μαυροθάλασσας με τους μαθητές της Γ τάξης έφτιαξαν και έπειτα γεύτηκαν Μουστοκούλουρα Μαυροθάλασσας.
Πρίν φτιάξουν τα μουστοκούλουρα οι μαθητές της Γ τάξης άκουσαν με προσοχή τον κ. Μαϊδάνογλου Απόστολο Γυμναστή του Δ.Σ. Μαυροθάλασσας να τους μιλά για υγιεινή των χεριών και τον σωστό τρόπο πλυσίματός τους.

koulourakia1

 

έπειτα φορέσαμε γάντια μιας χρήσεως και καθήσανε γύρω απο τον κ. Σίμου για να παρακολουθήσουν πως φτιάχνεται η ζύμη για τα Κουλουράκια και έπειτα συμμετείχαν και αυτοί

kouloyrakia2

Η συνταγή για κουλουράκια:

Υλικά:
300 γραμ. Βιτάμ
1/2 κιλό ζάχαρη
5 αυγά ( το ένα εξ αυτών για άλλειμμα)
300ml γάλα
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
Αλέυρι όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη περίπου περίπου 1,5 κιλό

Εκτέλεση:
Χτυπάμε αυγά και βιτάμ και μετά ζάχαρη. Στο γάλα (χλιαρό) ρίχνουμε την αμμωνία (φουσκώνει) και το ρίχνουμε στο μίγμα, ρίχνουμε και τη σόδα μέσα και όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ζύμη. Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήματα με λίγο ηλιέλαιο για να πλάθονται εύκολα, αλέιφουμε με αυγό απο πάνω και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.

DSC01821

DSC01838

DSC01841

koulourakia3

kouloyrakia4

DSC01864

DSC01870

DSC01874