Οι μαθητές της ΣΤ και Ε τάξης συμμετάσχουν στην καινοτόμα πλατφόρμα «Youth4Greece» που δημιουργήθηκε με στόχο να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο (έως 5 λεπτών) σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους ?ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς? τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας με αυτό τον τρόπο συνομήλικους τους αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας.

Μέσα από αυτή τη δράση και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, οι μαθητές θα δημιουργήσουν θετικό διαδικτυακό υλικό συμβάλλοντας άμεσα στην προαγωγή καλού και ποιοτικού περιεχομένου, και κατανοώντας ταυτόχρονα τις πολύ σημαντικές έννοιες της πρωτοτυπίας, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της συνεργασιμότητας.

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση http://www.youth4greece.gr.

 

?Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!?

Από το 2014, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προάγει όχι μόνο το ασφαλές Διαδίκτυο αλλά τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου, στο οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε. Έτσι, το φετινό σύνθημα είναι: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» («Play your part for a better internet!»).

Σε αυτό το πλαίσιο, τα παιδιά και οι νέοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των κηδεμόνων τους μπορούν να αναλάβουν το δικό τους ρόλο στην δημιουγία ενός καλύτερου Διαδικτύου με το να είναι ευγενικοί, να σέβονται τους άλλους, να προστατεύουν τη διαδικτυακή φήμη -τη δική τους και των άλλων- και να αναζητούν θετικές, δημιουργικές ευκαιρίες. Επίσης, είναι σημαντικό να συμβάλλουν στην καταπολέμηση των αρνητικών πτυχών του Διαδικτύου παίρνοντας ενεργή θέση κατά του εκφοβισμού και κάθε είδους απαράδεκτης (διαδικτυακής) συμπεριφοράς, και να αναφέρουν ακατάλληλο και παράνομο περιεχόμενο.